Venray: 0478 226056
Merselo: 0478 561926
Mail: kindercentrum@kindersofa.nl

Merselo

gezellig en huiselijk

Dagopvang het Speelhuis

Deze groep bestaat uit maximaal 16 kinderen van ongeveer 3 maanden tot 4 jaar. Binnen deze verticale (stam)groep wordt gestreefd naar een opvang voor de kinderen die past bij hun leeftijd, zodanig dat het ‘pedagogische aanbod’ goed aansluit bij ieders ontwikkelingsniveau. De ruimte ziet er vrolijk, behaaglijk en aantrekkelijk uit en is speciaal voor kinderen in de specifieke leeftijdscategorie ingericht.

BSO de Speelboom

In de achterzijde van het pand is ‘de Speelboom’ gevestigd. De Speelboom bestaat uit één basisgroep van maximaal 20 kinderen van groep 1 en 2  en 3 van de basisschool. Deze groep heeft een groepsruimte met speelhoeken. Naast de groepsruimte zijn er 2 kleinere ruimtes. Eén ruimte is om spelletjes te spelen, te werken met constructiemateriaal of gezellig samen tv kijken. De andere ruimte is ingericht als een gezellige huishoek. Als de kinderen buiten spelen hebben ze een grote speelplaats met zandbak tot hun beschikking.
Speeltoestellen kunnen op de naastgelegen openbare speelplaats van de basisschool gebruikt worden.

BSO het Speelhonk

Aan de rand van het dorp bij de sportvelden en nabij de bossen is ‘Het Speelhonk’, voor de
kinderen vanaf groep 3, 4 van de basisschool, gevestigd in het gemeenschappelijk verenigingsgebouw van Merselo. Het Speelhonk maakt gebruik van twee ruimten binnen dit gebouw: namelijk de clubruimte van de wandelsportvereniging  en de veel grotere sportkantine.

De twee basisgroepen hebben binnen het Speelhonk dus hun eigen vaste ruimten, maar de deuren tussen de groepen staan vaak open. Het aanbod aan activiteiten is daardoor meer gevarieerd. De kinderen kunnen knutselen, computeren of even lekker op de bank onderuit zitten. Daarnaast kunnen zij samen gezellig een spelletje doen aan tafel, zich uitleven op het voetbalspel of juist geconcentreerd spelen met constructiemateriaal. Buiten kunnen de kinderen lekker ravotten op de sportvelden, verstoppertje spelen of (onder begeleiding) een wandeling maken naar de bossen.

Op maandag en vrijdag zijn de bso groepen samengevoegd en spelen alle kinderen op de Speelboom.