Merselo

Gezellig en huiselijk.

Dagopvang het Speelhuis

Deze groep bestaat uit maximaal 16 kinderen van ongeveer 3 maanden tot 4 jaar. Binnen deze verticale (stam)groep wordt gestreefd naar een opvang voor de kinderen die past bij hun leeftijd, zodanig dat het ‘pedagogische aanbod’ goed aansluit bij ieders ontwikkelingsniveau. De ruimte ziet er vrolijk, behaaglijk en aantrekkelijk uit en is speciaal voor kinderen in de specifieke leeftijdscategorie ingericht.

BSO de Speelboom

In de achterzijde van het pand is ‘de Speelboom’ gevestigd. De Speelboom bestaat uit één basisgroep van maximaal 20 kinderen van groep 1 en 2  en 3 van de basisschool. Deze groep heeft een groepsruimte met speelhoeken. Naast de groepsruimte zijn er 2 kleinere ruimtes. Eén ruimte is om spelletjes te spelen, te werken met constructiemateriaal of gezellig samen tv kijken. De andere ruimte is ingericht als een gezellige huishoek. Als de kinderen buiten spelen hebben ze een grote speelplaats met zandbak tot hun beschikking.
Speeltoestellen kunnen op de naastgelegen openbare speelplaats van de basisschool gebruikt worden.

BSO de Speelzolder

Op de bovenverdieping van het pand is ‘de Speelzolder, voor de kinderen vanaf 7 jaar. Deze groep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Op deze zolder is een tv hoek, een knutselwand en een gezellige ronde tafel. Het is er huiselijk ingericht. De kinderen kunnen knutselen, computeren of even lekker op de bank een boekje lezen of gewoon even ‘niets’ doen. Daarnaast kunnen zij samen gezellig een spelletje doen of juist geconcentreerd spelen met constructiemateriaal.

Op dagen dat er weinig BSO-kinderen zijn worden de 2 basisgroepen samengevoegd.
Op woensdagmiddag gaan de BSO kinderen van Merselo spelen bij de BSO in Venray. Ouders tekenen hiervoor een akkoordverklaring.

Nieuwsgierig geworden? Kom snel een kijkje nemen.