Venray

Met grote buitentuin en dichtbij het bos.

Dagopvang Vogelhuis en Vlinderhuis

2 horizontale groepen bestaan uit maximaal 11 kinderen van 0-2 jaar.

Dagopvang Bijenhuis en Bloemenhuis

2 horizontale groepen bestaan uit maximaal 11 kinderen van 2-4 jaar.

De ruimtes tussen de leeftijdsgroepen kunnen makkelijk openstaan, zodat kinderen op bepaalde tijden met elkaar kunnen spelen, aan een activiteit mee kunnen doen of uit een uitgebreider aanbod van speelgoed kunnen kiezen. Zo kunnen ze in de ene groep bezig zijn met een knutselwerkje terwijl ze in de andere groep heerlijk aan het bouwen zijn. De ruimtes van deze groepen zijn uiteraard speciaal voor kinderen in de specifieke leeftijdscategorie ingericht. De ruimtes zien er vrolijk, behaaglijk en aantrekkelijk uit en zijn veilig en schoon. Door met relatief kleine groepen in een aparte ruimte te werken is er wat meer rust in de groepen.

Alle groepen hebben een eigen deur naar buiten zodat er heel gemakkelijk met de kinderen buiten gespeeld kan worden.

BSO het Dierenbos

Dit is de basisruimte voor de grootste groep met bso-kinderen van 4 tot ongeveer 7 jaar. Het Dierenbos is ruim, er is een zithoek, een keukenhoek en een podium aanwezig. Er is veel constructie- en spelmateriaal voor de kinderen beschikbaar, zoals lego, puzzels en gezelschapsspellen.

BSO het Kleurenbos

De aangrenzende kleinere ruimte is een tweede basisruimte voor een groep  bso-kinderen van dezelfde leeftijd, 4 tot ongeveer 7 jaar. Deze ruimte is ingericht voor creatieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld tekenen en schilderen. Ook is er een knus ontspanningshoekje voor kinderen die even in een rustige omgeving willen zijn.

In de praktijk zullen beide groepen van beide ruimten en bijbehorend speelmateriaal gebruik kunnen maken. De deuren staan open. De groepsleiding stemt onderling de dagprogramma’s af, zodat het er zonder dat de kinderen het merken gestuurd wordt op evenwichtig gebruik van beide ruimtes en speelmaterialen.

BSO de Boshut

Op de begane grond is de ruimte voor de bso-kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Deze ruimte is gezellig ingericht en heeft de sfeer van een echte huiskamer. Met een lekkere bank, een tv en divers spelmateriaal. Deze ruimte sluit aan op de tuin die via de tuindeur gemakkelijk te bereiken is. In de grote keuken is een tafel waar geknutseld en gespeeld kan worden. Ook is de keuken heel geschikt vanwege het lange aanrecht, om met de oudste kinderen te koken of te bakken.

BSO de Boshut 2.0

De Boshut 2.0 is gevestigd bij  tennisvereniging TC-Rodhe en  is gesitueerd in diens sportkantine en maakt gebruik van haar faciliteiten. Het bevindt zich op 100 meter afstand van de naastgelegen hoofdlocatie van de KinderSofa aan de Bosweg.

De Boshut 2.0 biedt sportieve buitenschoolse opvang aan kinderen vanaf 7 jaar. Het accent van de opvang ligt op het aanbieden van sport- en spelactiviteiten. Denk hierbij aan voetbal, tennis, hockey, trefbal, etc. En spelletjes zoals tikkertje, overlopertje, hints en allerlei spelletjes waarbij kinderen gemakkelijk kunnen aansluiten. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om rustig een boekje te lezen, te luieren, huiswerk te maken of binnen te spelen. Belangrijk vinden wij dat de kinderen na school een plek hebben waar ze zich thuis voelen en het naar hun zin hebben.

Nieuwsgierig geworden? Kom snel een kijkje nemen.