Uk en Puk / VVE

Totaal programma voor kinderen van 0 t/m 4 jaar

Uk en Puk / VVE

Spelen is ontdekken. En spelen is groeien. Daarom staat spelen centraal in de spelmethode Uk & Puk. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Natuurlijk draait het bij Uk & Puk niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en lekker te spelen!

De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Ook geeft Uk & Puk de eerste rekenprikkels.

Thema's en activiteiten

Uk & Puk organiseert alle activiteiten rondom tien thema’s. Deze thema’s komen uit de directe belevingswereld van jonge kinderen en spelen zich af in het hier en nu. Eén thema biedt activiteiten voor ongeveer zes weken.

Uk & Puk stimuleert de ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Dit doen we door te spelen en te ontdekken, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom vraagt Uk & Puk van pedagogisch medewerkers een actieve rol.

Doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool

Uk & Puk werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daardoor legt Uk & Puk een stevige basis voor het basisonderwijs. Met Uk & Puk groeien ukken als vanzelf toe naar groep 1.

Nieuwsgierig geworden? Kom snel een kijkje nemen.